Mariët (Hillegom 1955) woont en werkt in Leiden. Naast haar loopbaan in het welzijnswerk is zij beeldend kunstenaar.

Haar manier van schilderen kan het best omschreven worden als een zoektocht naar kleurencombinaties, vormen, lijnen en licht. De verf wordt laag over laag aangebracht. Vaak biedt een gebeurtenis in haar persoonlijk leven voldoende inspiratie voor een schilderij. Mariët maakt abstract werk, soms herken je een verhalend element.

Kernwoorden zijn:

KLEURRIJK

ABSTRACT

AUTONOOM

 

 

Mariët verbreedt haar horizon door op pad te gaan. Bijvoorbeeld haar reis naar Jordanië (1995) waar het roze zandsteen en paarse tinten van de woestijnen domineren. De vakanties met haar gezin in Zuid-Frankrijk waar de heldere gele okers vandaan komen. De ervaring met het Noorderlicht in Noorwegen (2017) maakt zodanig indruk, dat het experimenteren met de kleuren groen en het roze-magenta nieuw is in haar werk. Mariët schildert op schilderslinnen met acrylverf. Vaak in combinatie met zelfgemaakte verf op basis van natuurlijke pigmenten. Elk schilderij heeft een eigen verhaal. Reflecteren gevoelens en emoties. Ze verrassen je !  

Exposities in o.a. Den Haag, Lisse, Warmond, Katwijk, Leiden, Breda, Rotterdam. 

Schilderijen zijn opgenomen in privécollecties in o.a. Amsterdam, Leiden, Oegstgeest, Dordrecht, Amstelveen, Uddel, Voorschoten, Wassenaar, Den Haag, Rotterdam, Milaan en Sydney.